Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΜΑΣ

elaiwnas5

Η συγκομιδή των ελιών μας γίνεται κάθε χρόνο στις αρχές Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται  τον Ιανουάριο. Η συγκομιδή γίνετε με ηλεκτρικές χτένες, αλλά και με το χέρι.

elaiwnas1
Η διαδικασία της συγκομιδής
Η διαδικασία της συγκομιδής

Ο Ελαιώνας μας έχει 2000 ρίζες ελιές κορωνέικης ποικιλίας και 1000 ρίζες ποικιλία Μανάκι.

Κάθε χρόνο παράγουμε 10.000 με 15.000 λίτρα εξαιρετικό βιολογικό παρθένο Ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας και περίπου 1000 κιλά βρώσιμες ελιές Μανάκι.

ποικιλία Κορωνέικη
ποικιλία Κορωνέικη
ποικιλία Κορωνέικη
ποικιλία Κορωνέικη
ποικιλία Μανάκι
ποικιλία Μανάκι
ποικιλία Μανάκι
ποικιλία Μανάκι

Τα κτήματά μας βρίσκονται στην πεδιάδα της Δήμαινας λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Το θερμό, στεγνό περιβάλλον, τα γόνιμα εδάφη και η βιολογική φυτική παραγωγή είναι οι βασικοί παράγοντες που φτιάχνουν το χρώμα, το άρωμα και τα θρεπτικά στοιχεία του εξαιρετικού αγνού ελαιόλαδου μας.

Κάθε βράδυ μετά την συγκομιδή ο καρπός πηγαίνει κατευθείαν στο λιοτρίβι. Έτσι εξασφαλίζουμε την χαμηλή οξύτητα του ελαιόλαδου μας, της τάξης, 0,1-0,3%.

elaiwnas12
elaiwnas13
O καρπός στο ελαιοτριβείο
O καρπός στο ελαιοτριβείο

Στο σύχρονο ελαιοτριβείο μας, τον «Συνεταιρισμό της Δήμαινας» ο καρπός περνάει από διάφορα στάδια μέχρι να φτάσει να γίνει λάδι. Πρώτα περνά από́ τον διαχωριστήρα όπου διαχωρίζεται ο καρπός από́ φύλλα και κλαριά. Στη συνέχεια πλένεται με νερό και μπαίνει στο μαλακτήρα. Εκεί γίνεται η σύνθλιψη μαζί με τον πυρήνα. Αυτό́ το στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας γίνεται “εν ψυχρώ” δηλαδή σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 28 βαθμούς κελσίου. Έπειτα ακολουθεί το καθ’ αυτό στάδιο της παραλαβής του ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο εξάγεται με πίεση σε υδραυλικό πιεστήριο και διαχωρίζεται από τα υγρά και στερεά απόβλητά του. Στο τέλος έχουμε το καθαρό και αγνό ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδό μας αποθηκεύεται στην αποθήκη μας σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έτσι συντηρείται άψογα και προστατεύεται από την φθορά του χρόνου.

Κάνουμε εξαγωγές σε Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία, χονδρική και λιανική. Προμηθεύουμε μαγαζιά, εστιατόρια και ξενοδοχεία αλλά και ιδιώτες. Σε δοχεία για χύμα ελαιόλαδο αλλά και σε τυποποιημένο μπουκάλι.

Διαχωρισμός καρπού από φύλλα και κλαριά
Διαχωρισμός καρπού από φύλλα και κλαριά
Πλύσιμο ελιών
Πλύσιμο ελιών
Το ελαιόλαδο μας
Τα προϊόντα μας
Το Φορτηγό μας
Το Φορτηγό μας

Back To Top